Osallistu valtakunnalliseen SeniorSurf-päivään!

Leena Valkonen (leena.valkonen a vtkl.fi), 7.5.2013

Onko verkko vieras – haluaisitko oppia? Miten käytän tietokonetta, kännykkää tai tablettia? Vanhustenviikolla tiistaina 8.10.2013 järjestetään kansallinen SeniorSurf-päivä, jolloin tietotekniikkaa tehdään ikäihmisille tutuksi erilaisissa tapahtumissa kautta maan.

– SeniorSurf-päivä ja tietotekniikan osaamisen edistäminen liittyy hyvin tämänvuotiseen vanhustenviikon teemaan Hyviä vuosia – Goda år. Teknologia koetaan iloiseksi asiaksi ja osaksi hyviä vuosia. Näin hälvennetään turhia pelkoja tietotekniikkaa kohtaan ja kannustetaan ikäihmisiä osallistumaan, oppimaan ja kokeilemaan uusia asioita, sanoo Vanhustyön keskusliiton toiminnanjohtaja Pirkko Karjalainen.

SeniorSurf-päivää on vietetty jo muissa Pohjoismaissa. Nyt ideaa viedään eteenpäin laajamittaisen yhteistyön avulla Suomessa. Tavoitteena on, että SeniorSurf-päivänä ikäihmiset, jotka eivät vielä ole päässeet tutustumaan internetin mahdollisuuksiin, voivat kokeilla sitä mukavalla ja turvallisella tavalla opastajien seurassa.

Kirjastot, palvelukeskukset, tietotuvat ja muut yhteisöt avaavat ovensa SeniorSurf-päivänä ja tarjoavat mahdollisuuden tulla tutustumaan tietotekniikan maailmaan. Internet helpottaa arjen asioita, esimerkiksi laskujen maksu, tiedonhankinta, e-reseptit, lippuvaraukset ja monet muut toimet hoituvat verkossa. Tietotekniikan avulla iäkkäät saavat uusia ulottuvuuksia ja mahdollisuuksia kontakteihin. Turvallisuuden ja osallisuuden lisääntyessä luodaan myös hyvinvointia.

SeniorSurf-päivää koordinoi Vanhustyön keskusliitto. Päivään ovat jo ilmoittautuneet osallistujina mm. HelMet-kirjastot, Suomen yleiset kirjastot / Kirjastot.fi, Helsingin kaupungin palvelukeskuksia, Enter ry, Mukanetti ry, Savonetti ry, Joen Severi ry, Nettimuori, Senioriverkko. Mukana on myös työväen- ja kansalaisopistoja sekä Eläkeläisliittojen etujärjestö EETU ry, joka on kuuden valtakunnallisen eläkeläisjärjestön yhteistyöelin. Tarkoituksena on tehdä SeniorSurf-päivästä vuosittainen valtakunnallinen tapahtuma.

Haastamme kansalaisia, yhdistyksiä ja muita toimijoita mukaan SeniorSurf-päivään 8.10.2013. Järjestä kerhohuoneeseen, kylälle tai palvelukeskukseen tapahtuma omien mahdollisuuksiesi mukaan. Yksittäisenä kansalaisena voit myös vierailla läheisen ikäihmisen luona, kysyä hänen tietotekniikan osaamisestaan ja tarpeistaan ja innostaa toimimaan. Pääasiana on tarjota iäkkäille helppo ja mutkaton mahdollisuus tutustua tietotekniikan tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Kampanjalle on avattu omat sivut Vanhustyön keskusliiton verkkosivuilla: SeniorSurf-päivä
Tule mukaan ja ilmoita oma tapahtumasi Facebookissa: www.facebook.com/seniorsurf.suomi

Kysy lisää kampanjan yhteistyökumppaneilta ympäri Suomen:

Enter ry, pääkaupunkiseutu: Juulia Andersson, 050 3748 645, enter.juulia(at)gmail.com, www.entersenior.fi

Eläkeläisliittojen etujärjestö EETU ry / Eläkeliitto ry
Jukka Salminen, 040 725 7012, jukka.salminen(at)elakeliitto.fi, www.eetury.fi

Helmet-kirjastot: Kaija Fredrikson, 050 321 4138, kaija.fredrikson(at)hel.fi, www.helmet.fi

Suomen yleiset kirjastot, Kirjastot.fi: Päivi Litmanen-Peitsala, 040 334 9483, plp(at)kirjastot.fi, www.kirjastot.fi

Helsingin kaupunki: Kirsi Mikkonen, 09 310 44255, kirsi.mikkonen(at)hel.fi, www.hel.fi/palvelukeskukset

Helsingin kaupungin suomenkielinen työväenopisto:
Juhana Mykrä, 050 567 2076,
juhana.mykra(at)hel.fi, www.hel.fi/tyovaenopisto

Senioriverkko, Helsinki: Minna Leskinen, 045 862 2773, helykoti.leskinen(at)helyry.com, www.senioriverkko.com, www.scoop.it/t/verkostoskuuppi, www.facebook.com/oppiaikakaikki

Vanhustyön keskusliitto ry: Leena Valkonen, 050 421 0762, leena.valkonen(at)vtkl.fi, www.vtkl.fi

Joen Severi, Joensuu: Tuula Jokiranta, 050 360 5051, severi.info(at)gmail.com, www.joenseveri.fi

Mukanetti, Tampere: Eija-Riitta Kortesluoma, 040 563 2676, tikapuut(at)mukanetti.net, www.mukanetti.net

Savonetti, Kuopio: Tiina Brunell, 0400 617 534, savonett(at)dnainternet.net, http://kotisivu.dnainternet.net/savonett/

Tiedote pdf-muodossa, tulosta tästä:

[Dokumentti Tiedote_SeniorSurf-päivä (1812)]

Meddelande på svenska:

[Dokumentti SeniorSurf_meddelande (1814)]

Mer information på svenska: SeniorSurf-dagenTakaisin