Vuoden vanhusteko 2013 -palkinto haettavana

Leena Valkonen (leena.valkonen a vtkl.fi), 4.3.2013

Vanhustyön keskusliitto ja Keskinäinen eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen etsivät ehdokkaita Vuoden vanhusteko 2013 -palkinnon saajaksi. Palkinnon suuruus on 5 000 euroa ja se myönnetään hyvälle vanhustyön teolle tai hankkeelle. Palkinto on jaossa nyt kuudetta kertaa. Sen avulla halutaan kannustaa vanhustyön menetelmien kehittämiseen ja nostaa vanhustyön arvostusta.

Palkinnon myöntämisen peruskriteerinä on se, että palkinto myönnetään henkilölle tai yhteisölle, joka on myönteisellä tai innovatiivisella tavalla edistänyt vanhustyötä, kehittänyt toimivan mallin tai menetelmän tai muulla tavoin edesauttanut ikäihmisten hyvinvoinnin parantamista. Samoin edellytetään, että teon tai toiminnan vaikutukset ovat nähtävissä kuluvan vuoden aikana. Voittajan valinnassa huomioidaan myös teon tai hankkeen ajankohtaisuus, esimerkillisyys sekä yhteiskunnallinen vaikuttavuus.

Palkinto myönnetään hakemusten perusteella ja palkittavan vanhusteon päättää puolueeton arviointiraati. Voittajaorganisaation toivotaan käyttävän palkintosumma toimintaan, joka edelleen edistää vanhustyötä.

Vanhustyön keskusliitto ja Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen ovat jakaneet Vuoden vanhusteko -palkintoa vuodesta 2008 alkaen. Palkitut ovat seuraavat:

2008 Pielisen Karjalan kuntien (Lieksa, Nurmes, Valtimo) ikäihmisten kehittämisyksikkö Karpalo
2009 Pappilanniemen palvelukeskuksen dementiahoidon profiilimalli, Ulvila
2010 AIJJOOS-kumppanuushanke (Pohjanmaa: Evijärvi, Kauhava ja Lappajärvi)
2011 Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymän kehittämä toimintamalli ”Opiskelijat ikääntyneiden muistiryhmien ja kerhojen ohjaajina sekä omaishoitajien tukena”
2012 Nuoret luovat -ryhmä, Vantaa

Kilpailun aikataulu

Hakemukset on jätettävä viimeistään torstaina 20.6.2013 klo 16 mennessä. Hakemus lähetetään Vanhustyön keskusliittoon sähköisenä tai kirjallisena osoitteella leena.valkonen(at)vtkl.fi tai Leena Valkonen, Vanhustyön keskusliitto, Malmin kauppatie 26, 00700 Helsinki.

Arviointiraati tutustuu kaikkiin hankkeisiin. Voittaja julkistetaan ja palkitaan valtakunnallisessa vanhustenpäivän pääjuhlassa 6.10.2013 Porvoossa.

Lisätietoja
toiminnanjohtaja Pirkko Karjalainen, Vanhustyön keskusliitto, 050 636 11
viestintäpäällikkö Leena Valkonen, Vanhustyön keskusliitto 050 421 0762

Lue lisää nettisivuilta Vanhusteko-palkintoTakaisin