Sinetöi Ystävänpäivä Ystävyyssinetillä – tue yksinäisten vanhusten ryhmätoimintaa

Leena Valkonen (leena.valkonen a vtkl.fi), 13.2.2013

Zonta-järjestön Sisarta ei jätetä -kampanja tempaisee kaduilla, kauppakeskuksissa ja kirjastoissa Ystävänpäivänä 14.2. useilla paikkakunnilla myymällä kirjeensulkijamerkkejä Vanhustyön keskusliiton Ystäväpiiri-toiminnan tukemiseksi. Ystäväpiiri on ryhmätoimintaa ikäihmisten yksinäisyyden lievittämiseksi.

Ystävyyssineteiksi kutsut kirjeensulkijamerkit ovat suunnitelleet kotimaiset taiteilijat Anja Karkku-Hohti, Riitta Nelimarkka, Heljä Liukko-Sundström sekä Marja Suna.

Kampanjan tuotolla tuetaan ohjatun Ystäväpiiri-ryhmän jälkeistä toimintaa eli ryhmäläisten omatoimisia tapaamisia ympäri Suomen. Vuonna 2006 käynnistyneen Ystäväpiiri-toiminnan avulla on koulutettu runsaat 480 ryhmäohjaajaa ja ryhmiin on osallistunut yli 5 000 yksinäisyyttä kokenutta ikäihmistä. Palautteen mukaan osallistujat ovat kokeneet toiminnan erittäin hyvänä ja suosittelevat sitä kaikille yksinäisyyttä kokeville ihmisille.

Yli puolet Ystäväpiiri-ryhmistä on jatkanut tapaamisia vapaaehtoisesti varsinaisen ohjatun ryhmä-toiminnan päätyttyä. Tukea tarvitaan muun muassa kuljetuksiin ja ryhmien sisältöihin. Tavoitteena on syntyneiden ystävyyssuhteiden jatkuminen.

Ystävyyssinettejä myydään 20 kappaleen arkeissa 10 euron hintaan. Ystävänpäivän myyntitapahtumia on Helsingissä Kampin ja Sanomatalon alueella klo 14 ja 16 alkaen. Myyjillä on huomioliivi, jossa on Zonta-logo.

Vantaalla Ystävyyssinettejä myydään Myyrmäki-talon/kirjaston aulassa klo 14–20 välillä.

Länsi-Uudellamaalla myyntitempauksia on kauppakeskusten auloissa Hangossa, Karjaalla, Tammisaaressa, Tenholassa ja Pohjan keskustassa kello 15 alkaen.

Merkkejä voi tilata myös postiennakolla sähköpostitse sisartaeijateta(at)zonta20.org viiden arkin erissä.

Lue lisää:
Zonta-yhteistyöTakaisin