Neljän polven treffit -päätösjuhla 19.12.2012

Leena Valkonen (leena.valkonen a vtkl.fi), 4.12.2012

Neljän polven treffit -kampanja järjestää joulukuussa 19.12. Helsingissä päätösjuhlan, jossa käydään läpi kampanjavuoden tapahtumia, pohditaan ikäpolvitoiminnan tulevaisuutta ja myös palkitaan kampanjaan osallistunutta toimintaa.

Vanhustyön keskusliiton ja Ikäinstituutin Neljän polven treffit -kampanja on innostanut koko vuoden eri ikäisiä suomalaisia unohtamaan ikärajat ja ikäerottelut, tutustumaan toisiinsa sekä tekemään yhdessä erilaisia asioita. Joka puolella Suomea on aterioitu, liikuttu, musisoitu, näytelty ja tarinoitu yhdessä. On havaittu, että juuri yhdessä tekeminen muuttaa tehokkaimmin asenteita myönteisiksi ja avaa silmät elämän ja ihmisyyden moninaisuudelle iästä riippumatta.

Neljän polven treffit -kampanjan tavoitteena on siirtyminen puheista tekoihin kohti yhteiskuntaa, jossa ihmiset yhä päättäväisemmin tarttuvat toimeen ja toteuttavat kaikenikäisten yhteisöjä ja käytäntöjä. Mukana on jo monia kansalaisjärjestöjä, kunnallisia toimijoita, oppilaitoksia, yksityisiä palveluntuottajia ja yksittäisiä henkilöitä.

Aktiivisen ikääntymisen ja sukupolvien välisen solidaarisuuden eurooppalainen teemavuosi on kohta vietetty, ja kampanjassa on aika luoda silmäys siihen, mitä kaikkea vuoden aikana on tapahtunut. Samalla on hyvä tilaisuus suuntautua tulevaisuuteen ja ikäpolvitoiminnan jatkumiseen. Ketkä tarttuvat seuraavaksi toimeen?

Neljän polven treffien päätösjuhlaa vietetään 19.12. klo 13-17 Helsingissä Valkoisessa salissa, osoite Aleksanterinkatu 16-18.

Tilaisuuden puhujina ovat europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen, Vanhustyön keskusliiton toiminnanjohtaja Pirkko Karjalainen ja Neljän polven treffit -kampanjan johtaja Marja Saarenheimo. Viihteestä vastaavat UMO Jazz Combo, lauluyhtye Lemmen Liekit ja taikuri Jouko Alho. Tiedossa on myös yhteislaulua. Tilaisuuden juontaa kansanedustaja Jani Toivola.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton, mutta tarjoilun vuoksi pyydetään ilmoittautumista pe 14.12. mennessä osoitteeseen sari.raitakari(at)vtkl.fi. Ilmoittakaa samalla mahdollisista erityisruokavalioista. Lämpimästi tervetuloa!Takaisin