Neljä polvea kahvilassa 28.11. - Jos ikä erottaa, toiminta yhdistää!

Leena Valkonen (leena.valkonen a vtkl.fi), 15.11.2012

Vanhustyön keskusliiton Neljän polven treffit -kampanja järjestää Menu-messujen yhteydessä kahvilatreffit Vanhalla Ylioppilastalolla 28.11. klo 13-18.

Vanhustyön keskusliiton ja Ikäinstituutin Elämänkulku ja ikäpolvet -kehittämis- ja tutkimushankkeen (2011–13) tämänvuotisessa Neljän polven treffit -haastekampanjassa on tuotu esiin monenikäisiä ihmisiä yhdistävää toimintaa sekä levitetty toimintamuotoja laajemmalle. Tavoitteena on yhteiskunta, jossa kaikenikäisten ihmisten, niin lasten, nuorten kuin vanhempienkin, on mahdollista toimia yhdessä mielekkäillä tavoilla. Osallisuuden ja hyvinvoinnin ylläpitäminen edellyttää kaikkien ikäpolvien mukana oloa sekä ikäpolvien välistä myönteistä uteliaisuutta ja vastavuoroisuutta.

Neljän polven treffit -kampanjaan on haastettu mukaan muun muassa järjestöjä, kuntia, seurakuntia, oppilaitoksia, kulttuuriorganisaatioita, yrityksiä ja yksityisiä ihmisiä. Jo yli 100 tahoa on ilmoittanut toimintaansa kampanjan nettisivuille. Toiminnasta kootaan pysyvä tietopankki, jota kuka tahansa voi hyödyntää ideoidessaan omaa ikäpolvia yhdistävää toimintaansa. Haastekampanja on myös osa Aktiivisen ikääntymisen ja sukupolvien välisen solidaarisuuden eurooppalaista teemavuotta, jossa suomalainen toiminta on menestynyt hyvin. Vanhustyön keskusliiton Neljän polven treffit -kampanja sai vastaanottaa syksyllä Euroopan parlamentin myöntämän Euroopan kansalaisen palkinnon toiminnastaan.

Tervetuloa kahvilatreffeille

Neljän polven treffit -kampanjassa on keskitytty erityisesti kolmeen eri-ikäisiä ihmisiä yhdistävään aihepiiriin: ruokaan ja perinteisiin, liikuntaan ja kulttuuriin. Vapaaehtoistoiminnan Menu-messujen Neljän polven kahvilatreffeillä keskiviikkona 28.11.2012 kello 13–18 aihepiireistä yhdistyy ainakin kaksi, kun kaikenikäisiä ihmisiä kutsutaan nauttimaan yhdessä kahvilan tarjoilusta ja kulttuuriantimista.

Ohjelmassa on taikaa, laululoruleikkejä sekä kanteleen säveliä. Tapahtuman juontaa kaksi kampanjan eri-ikäistä kummia, Tuulikki Petäjäniemi ja Jama Jama. Kahvilatreffien toivotaan inspiroivan osallistujia järjestämään itsekin monenikäisten toimintaa tai osallistumaan sellaiseen aina mahdollisuuden tarjoutuessa.

Menu-messut ja Kahvilatreffit pidetään Vanhalla Ylioppilastalolla Helsingissä. Myös Vanhan Musiikkisalissa on päivän mittaan runsaasti ohjelmaa, mm. Puhuva Kone sekä Kanteleliiton työpaja. Paikalla on näytteilleasettajina lukuisia yhteisöjä, jotka esittelevät pääkaupunkiseudun vapaaehtoistoiminnan satoja mahdollisuuksia liittyen esimerkiksi lapsiin ja nuoriin, ikäihmisiin, liikuntaan, ympäristöön, eläimiin, hyvinvointiin, kulttuuriin sekä kehitysyhteistyöhön.

Lisätietoja kampanjasta:
Marja Saarenheimo 050 594 6977
Minna Pietilä 050 594 7932
Sari Raitakari 050 559 2443
etunimi.sukunimi a vtkl.fi

Tutustu messuohjelmaan: Menu-messut 2012Takaisin