Toimintatonneja haettiin ennätyksellisesti

Leena Valkonen (leena.valkonen a vtkl.fi), 26.4.2012

Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen lahjoitti joulutervehdysvarojaan Vanhustyön keskusliitolle jaettavaksi edelleen liiton jäsenyhteisöille vanhusten virkistystoiminnan järjestämiseen. Yhteensä 5 000 euron suuruinen lahjoitussumma päätettiin jakaa hakemusten perusteella viitenä 1 000 euron suuruisena virkistysstipendinä, ns. toimintatonnina. Hakemusten määrä oli ennätyksellisen suuri 76 kappaletta.

Toimintatonnihakemuksia jättivät varsinkin useat eläkeläisjärjestöt niin virkistystoiminnan järjestämiseen ikäihmisille kuin aktiivisten vapaaehtoisten huomioimiseen ja heidän tukemiseensa.
– Hakemukset nostavat esiin varsinkin sen mittavan vapaaehtoistyöpanoksen, jota ilman ikäihmisille suunnatut retket ja muut tapahtumat jäisivät suurelta osin toteutumatta. Virkistystoiminnan järjestämiseen on yleisesti käytettävänä niukalti varoja. Toimintatonnit ovat palautteen mukaan olleet saajilleen merkityksellisiä ja niiden avulla on tuotettu hyvää mieltä ja muisteltavaa vielä pitkäksi aikaa retken tai tapahtuman jälkeenkin, sanoo järjestöpäällikkö Terhi Jussila Vanhustyön keskusliitosta.

Toimintatonnin saivat tänä vuonna:
• Eläkeliiton Halsuan yhdistys ry, Halsua, virkistyspäivän järjestämiseen yhdistyksen pitkäaikaisille vapaaehtoistoimijoille.

• Gamlakarleby Åldringsvänner rf, Karleby, torikäynteihin ja harmonikkaesityksiin Palvelukeskus Pettersborgin asukkaille.

• Ilmari Helanderin Vanhusten Säätiö, Helsinki, Nukketeatteriesityksiin Vuosaaren Helander-kodissa ja nukketeatteriprojektiin yhdessä lähialueen koululaisten kanssa.

• Oulun Palvelusäätiö, Oulu, miesten kala-/eräretken järjestämiseen palvelukotien miesasukkaille.

• SALVA ry, Salo, kalenterivuoteen liittyvien ohjelmallisten teemapäivien järjestämiseen Palvelukeskus Ilolansalon asiakkaille.Takaisin