Karnevaalimeininkiä kaikenikäisille!

Leena Valkonen (leena.valkonen a vtkl.fi), 11.4.2012

Tanssia, muotia, taikuutta, muun muassa tätä kaikkea on tarjolla sunnuntaina 29.4. Kaikenikäisten kevätkarnevaaleissa Helsingin kaupungintalolla. Karnevaali on osa kansainvälistä sukupolvien välisen solidaarisuuden Eurooppa-päivää ja sen järjestää Vanhustyön keskusliiton Neljän polven treffit -kampanja yhdessä Helsingin kaupungintalon kanssa.

Karnevaali alkaa kello 11 ja jatkuu kello 15 asti. Ohjelmassa on muun muassa Neljän polven muotinäytös, jonka vetää Marco Bjurström Step Up Schoolin kanssa. Tanssikoulun eri-ikäiset oppilaat esittelevät muotinäytöksessä pääasiassa Torikorttelien (Bockin ja Kiseleffin talojen) pienyritysten vaatteita, koruja ja asusteita. ”Laitetaan hyvä kiertää”, kiteyttää nuori rap-artisti Puhuva Kone esityksessään.

Opiskelijoiden liikuntaliitto pelaa kaikkien iloksi Harry Potter -kirjoista tuttua huispausta (tosin ilmeisesti maan pinnalla). Zodiak esittää nykytanssia ja Pörriäiset kansantanssia monenikäisten voimin. Vivace -kuoro laulaa moniäänisesti ja -ikäisesti. Sirkus Magenta, sirkusakrobaatit sekä taikuri Jouko Alho viihdyttävät yleisöä koko päivän. Lisäksi karnevaalin 24 toimintapisteessä muun muassa urheilujärjestöt, eläkeläisyhdistykset ja käsityötaitajat järjestävät puuhaa kaikille. Tapahtuman juontajana toimii kansanedustaja Jani Toivola. Tilaisuus on maksuton.

Yhdessä oleminen ja tekeminen tuottavat terveyttä, onnellisuutta ja hyvinvointia, sanoo Neljän polven treffit -kampanjan johtaja Marja Saarenheimo. Samalla hän kannustaa eri-ikäisiä ihmisiä joukolla mukaan kokemaan iloista karnevaalitunnelmaa. Tilaisuudessa avataan samalla kampanjan kesäteema, monenikäisten yhteinen liikunta. Yhteistyö Helsingin kaupungintalon kanssa tulee jatkumaan myös Taiteiden yössä 23.8., vihjaa Saarenheimo.

Neljän polven treffit -kampanja haastaa tämän vuoden aikana eri-ikäisiä ihmisiä sekä järjestöjä, kuntia, seurakuntia, kulttuuriorganisaatiota, oppilaitoksia ja yrityksiä ideoimaan ja järjestämään ikäpolvia yhdistävää toimintaa sekä kertomaan siitä muillekin. Kaikenikäiset voivat kohdata toisiaan vaikkapa ruuanlaiton, perinteiden, tuunauksen, pihatalkoiden, urheilukisojen tai taidetyöpajojen merkeissä. Ideoista voi kertoa ja haasteita esittää kampanjan nettisivuilla.

Lisätietoja:
Marja Saarenheimo 050 594 6977
Minna Pietilä 050 594 7932
Sari Raitakari 050 559 2443
etunimi.sukunimi a vtkl.fi

Lue lisää:
Neljän polven treffit -haastekampanja.Takaisin