Uusi opas helpottaa tietojärjestelmän valintaa vanhuspalveluissa

Leena Valkonen (leena.valkonen a vtkl.fi), 23.1.2012

KÄKÄTE-projektin (Käyttäjälle kätevä teknologia -projektin) julkaisemassa oppaassa Vanhuspalvelujen tietojärjestelmät – Kooste asiakastieto-, toiminnanohjaus- ja toimintajärjestelmistä esitellään Suomessa vanhustenhuollossa käytössä olevia tietojärjestelmiä. Opas on tarkoitettu avuksi tietojärjestelmän hankintavaiheeseen vanhuspalveluja tuottaville yksiköille.

- Tietojärjestelmiä on lukuisia, ja koska tieto niistä on hajallaan, on niiden toimintojen ja ominaisuuksien vertailu työlästä. Toivomme, että samat perustiedot yksissä kansissa helpottavat vertailua ja järjestelmän valintaa, toteaa oppaan tekijä Jaana Nykänen.

Perustietojen lisäksi käyttäjien kokemukset järjestelmien käyttöönotosta ja käytöstä antavat suuntaa siihen, mitä asioita kannattaa ottaa huomioon järjestelmän hankinnassa. Koosteesta voi olla hyötyä myös järjestelmän toimittajille oman järjestelmänsä kehittämistyössä.

Oppaan voi tilata Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitosta (puh. 09 7745 900) tai Vanhustyön keskusliitosta (puh. 09 350 8600). Yksittäiskappaleet toimitetaan maksutta. Opas on ladattavissa pdf-muodossa KÄKÄTE-projektin verkkosivustolta www.ikateknologia.fi > Hankkeita ja julkaisuja > Julkaisuja > KÄKÄTE-projektin julkaisuja.

Opas pdf-tiedostona (914 kt): Vanhuspalvelujen tietojärjestelmät -opas

Vanhus- ja lähimmäispalvelun liiton ja Vanhustyön keskusliiton yhteinen KÄKÄTE-projekti käynnistyi tammikuussa 2010. Viisivuotisen RAY-rahoitteisen projektin tavoitteena on teknologian keinoin tukea ikäihmisten hyvää arkea ja kotona asumista sekä helpottaa ikäihmisten parissa työskentelevien työtä. KÄKÄTE-projekti on osa World Design Capital Helsinki 2012 -ohjelmaa.

Lisätietoja: Suunnittelija Jaana Nykänen, puh. 09 7745 9013, jaana.nykanen a valli.fi, projektipäälliköt Lea Stenberg, puh. 050 323 5533, lea.stenberg a valli.fi ja Kirsti Pesola, puh. 050 597 0069, kirsti.pesola a vtkl.fi.Takaisin