Maailman mielenterveyspäivä 10.10. - Kilauta kaverille

Leena Valkonen (leena.valkonen a vtkl.fi), 6.10.2010

Suomen Mielenterveysseura muistuttaa välittämisen merkityksestä maailman mielenterveyspäivänä 10.10. Silloin on hyvä hetki piipahtaa tervehtimässä tuttuja tai tarttua puhelimeen ja soittaa äidille, papalle, kummille, kaverille tai sukulaiselle.

Jokainen ihminen tarvitsee läheistä, jonka kanssa voi jakaa elämän iloja ja suruja. Välittämiseen kuuluu myös kyky asettua toisen asemaan ja kantaa vastuuta muista. Toisista ihmisistä välittämisen lisäksi on tärkeää kantaa vastuuta yhteisistä asioista, kuten vanhusten asemasta nyky-Suomessa tai lasten ja nuorten elämän edellytyksien turvaamisesta.

Mielenterveysseura korostaa, että välittäminen kysyy myös moraalista rohkeutta puuttua epäkohtiin ja pitää niiden ihmisten puolta, joiden ääni muutoin jää kuulumattomiin. Mielenterveysseuran valtakunnallinen kriisipuhelin tekee arvokasta työtä. Maailman mielenterveyspäivänä tuetaan kriisipuhelimen työtä ja kerätään varoja puhelimelle.

Mielenterveyspäivää vietetään ympäri Suomea paikallisten mielenterveysseurojen järjestämissä tilaisuuksissa. Helsingin päätapahtuma on Rautatieasemalla 10.10. kello 11–16. Päivän taustajärjestöt ovat WHO ja Mielenterveyden maailmanliitto. Mielenterveyspäivää vietetään nyt 19. kerran.

[Kuva Maailman mielenterveyspäivä (328)]Takaisin