Meitä on moneksi – vanhustenpäivän pääjuhla Keravalla

Leena Valkonen (leena.valkonen a vtkl.fi), 21.9.2010

Valtakunnallista vanhustenviikkoa vietetään 3.-10.10.2010 ympäri maata monin eri tapahtumin. Vanhustyön keskusliitto valitsee viikolle teeman ja tuottaa kampanjamateriaalin. Valtakunnallisen pääjuhla pidetään tänä vuonna Keravalla sunnuntaina 3.10.

Vanhustenpäivää on vietetty Suomessa vuodesta 1954 lähtien ja vanhustenviikkoa vuodesta 1972. Tämän vuoden teemana on Meitä on moneksi - Olika men lika!

Teeman avulla keskusliitto haluaa tuoda esiin vanhuuden moninaisuuden, jossa itse kullakin on tasavertaiset mahdollisuudet erilaisista sairauksista, vammoista tai muista elämän rajoitteista tai taustoista huolimatta viettää mahdollisimman täysipainoista ja turvallista elämää.

– Ikäihmisten joukko tulee olemaan yhä monenlaisempaa. Ikävuodet eivät enää kerro elämäntavoista, terveydentilasta tai toiveista kovin paljon. Tämä haastaa myös ikäihmisten parissa työtään tekevät ammattilaiset aivan uudella tavalla. Samoin se haastaa koko yhteiskunnan suvaitsemaan, ymmärtämään ja oppimaan, sanoo Vanhustyön keskusliiton toiminnanjohtaja Pirkko Karjalainen.

Vanhustenpäivän valtakunnallisen pääjuhlan juhlapuhujana on europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen, valtiovallan tervehdyksen juhlaan tuo oikeusministeri Tuija Brax ja Keravan kaupungin tervehdyksen kaupunginjohtaja Petri Härkönen. Tilaisuuden avaa Vanhustyön keskusliiton valtuuston puheenjohtaja Markku Lehto. Taiteellisen panoksensa juhlaan tuovat mm. Keravan musiikkiopiston ja Keravan Naisvoimistelijoiden taitajat.

Valtakunnallisessa juhlassa jaetaan myös Vanhusteko 2010 palkinto. Palkinto myönnetään nyt kolmatta kertaa ja se jaetaan yhteistyössä Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen kanssa. Määräaikaan mennessä hakemuksia Vuoden vanhusteko -palkintoon tuli 15 kappaletta.

Vanhustenpäivän pääjuhla pidetään Keravalla Keuda-talon Kerava-salissa sunnuntaina 3.10.2010. Tilaisuus alkaa kahvituksella klo 13.00 ja pääjuhla klo 14.00. Keuda-talon osoite on Keskikatu 3 a, 04200 Kerava.

Tilaisuuden järjestelyihin ovat osallistuneet Vanhustyön keskusliiton ohella Keravan kaupunki, Keravan seurakunta, Keravan palvelutalosäätiö, Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskus - Talkoorengas sekä paikallisia eläkeläisjärjestöjä.Takaisin