Soita Mummolle -päivä 11.8.

Leena Valkonen (leena.valkonen a vtkl.fi), 9.8.2010

Keskiviikkona 11.8. vietetään Soita Mummolle -päivää. Kampanja on syntynyt Helsingissä opiskelevan ja työskentelevän italialaisen Stefania Passeran aloitteesta. Opiskelija haluaa muistuttaa, että vanhusten elämänlaatu paranee pienillä teoilla.

Soita Mummolle -kampanjaa on viritetty Facebookissa. Lisäksi pääkaupunkiseudulla on kesän aikana näkynyt raitiovaunuissa ja metroissa virkattuja sydämiä, joiden avulla kiinnitetty huomiota kampanjaan. Myös opiskelijoita on kiertänyt eri paikkakunnilla Soita mummolle -kylttien kanssa innostaen kansalaisia muistamaan ikäihmisiä puhelinsoitolla.

Passera opiskelee Aalto-yliopiston Taideteollisessa Korkeakoulussa graafista suunnittelua ja havahtui vanhusten yksinäisyyteen opintojensa yhteydessä. Kesällä 2009 Mind the Seniors -opsikelijarryhmä mietti teemaa, kuinka saada vanhukset pidettyä kotona aktiivisina pidempään. Opiskelijoiden tuli muun muassa suunnitella konsepteja tuotteille tai palveluille, jotka toisivat ikäihmisille tyytyväisyyttä.

Passera tutki yhteydenpitoa sukulaisten ja ikäihmisten välillä. Tutkimuksessaan hän havaitsi, että 31 % suomalaisista tunnusti soittaneensa isovanhemmilleen kerran tai vähemmän vuodessa. Tutkimukseen vastasi 330 henkilöä.

- Moni vanhus on yksinäinen, ja se surettaa minua. Jokainen meistä pystyy tekemään asialle jotain, ja aloittaa voi läheltä - omasta perheestä. Olen päättänyt käyttää tilaisuuden hyväkseni, ja saada ihmiset tiedostamaan asian sekä pyrkiä vaikuttamaan heidän käyttäytymiseensä. Uskon suurien muutosten alkavan yksilötasolta, Passera sanoo.

Soita Mummolle -päivänä klo 16–17 on Helsingissä kauppakeskus Kampin edustalla tapahtuma, jossa voi soittaa ilmaiseksi mummolle, papalle tai lapsenlapselle.

Lisätietoa kampanjasta
soitamummolle.wordpress.com
www.facebook.com/Soita Mummolle

[Kuva Soita Mummolle (326)]Takaisin