Vanhustenviikko 3.-10.10.2010

Leena Valkonen (leena.valkonen a vtkl.fi), 10.5.2010

Valtakunnallista vanhustenpäivää ja -viikkoa vietetään lokakuussa 3.–11.10. Tämän vuoden teemana on Meitä on moneksi - Olika men lika!

Teeman avulla keskusliitto haluaa tuoda esiin vanhuuden moninaisuuden, jossa itse kullakin on tasavertaiset mahdollisuudet erilaisista sairauksista, vammoista tai muista elämän rajoitteista tai taustoista huolimatta viettää mahdollisimman täysipainoista ja turvallista elämää.

– Ikäihmisten joukko tulee olemaan yhä monenlaisempaa. Ikävuodet eivät enää kerro elämäntavoista, terveydentilasta tai toiveista kovin paljon. Tämä haastaa myös ikäihmisten parissa työtään tekevät ammattilaiset aivan uudella tavalla. Samoin se haastaa koko yhteiskunnan suvaitsemaan, ymmärtämään ja oppimaan, sanoo Vanhustyön keskusliiton toiminnanjohtaja Pirkko Karjalainen.

Vanhustyön keskusliitto on tuottanut virikeaineiston, julisteen ja lehden, innoittaakseen kuntia, seurakuntia ja erilaisia yhteisöjä viettämään vanhustenviikkoa. Aineistoa postitetaan toukokuun aikana jäsenjärjestöille, kuntiin, seurakuntiin ja vanhusneuvostoille.

Vanhustenviikon julisteen kuva on monivärinen kukkakimppu, joka symboloi monenlaisuuden rikkautta. Sen on suunnitellut valokuvaaja Toni Kitti.

Vanhustenviikon lehdestä voi lukea muun muassa oikeusministeri Tuija Braxin, europarlamentaarikko Sirpa Pietikäisen ja arkkiatri Risto Pelkosen ajatuksia ihmisarvoisesta vanhuudesta. Materiaali on esillä myös liiton nettisivuilla www.vtkl.fi. Materiaalia voi tilata sähköpostitse tuote(at)vtkl.fi.

Vanhustenpäivän valtakunnallinen pääjuhla pidetään 3.10. Keravalla.

Lisätietoja
Toiminnanjohtaja Pirkko Karjalainen, 050 636 11
Viestintäpäällikkö Leena Valkonen, 050 4210 762
etunimi.sukunimi a vtkl.fiTakaisin