Uusi verkkosivusto esittelee teknologiaa ikäihmisille

Leena Valkonen (leena.valkonen a vtkl.fi), 18.5.2010

Uusi verkkosivusto www.ikateknologia.fi keskittyy ikäihmisille suunnattuun teknologiaan. Se tarjoaa tietoa teknologian monipuolisista käyttömahdollisuuksista, aiheeseen liittyvistä hankkeista ja ajankohtaisista asioista.

Sivustolla olevasta tapahtumakalenterista löytyy tietoa kaikille avoimista ikäteknologia-alan tapahtumista kotimaassa ja ulkomailla. Sivustolla on myös tietoa ikäihmisille teknologiaa valmistavista ja maahantuovista yrityksistä sekä alan tutkimus- ja kehittämisorganisaatioista. Sivusto on tarkoitettu kaikille aihepiiristä kiinnostuneille ja se avataan TERVE-SOS-tapahtuman yhteydessä 19.5.2010.

Verkkosivustoa ylläpitää Vanhus- ja lähimmäispalvelun liiton ja Vanhustyön keskusliiton yhteistyössä käynnistämä KÄKÄTE-projekti (Käyttäjälle kätevä teknologia). 5-vuotisessa projektissa selvitetään, miten teknologia voi nykyistä paremmin toimia ikäihmisten kotona asumisen, hyvän arjen ja vanhustyön tukena. Hanketta rahoittaa Raha-automaattiyhdistys. Projektin tavoitteena on ikäihmisten kotona asumisen tukeminen ja heidän kanssaan työtä tekevien työn helpottaminen. Käyttäjälähtöisyyden ja -ystävällisyyden lisäämiseksi projektissa kehitetään keinoja, joilla käyttäjien ääni saadaan entistä vahvemmin kuuluviin. Kehittämisen painopisteinä ovat ikäihmisten turvallisuus ja osallisuus.

Projektin käynnistymisestä ja ikateknologia.fi-sivuston avaamisesta pidetään tietoisku keskiviikkona 19.5. klo 14.00–14.30 TERVE-SOS 2010 tapahtumassa Lahden messukeskuksessa, tietoiskutilassa 1.

Projekti on esillä TERVE-SOS-messuilla 19.–20.5. Vanhus- ja lähimmäispalvelun liiton osastolla V7.

Lisätietoja antavat KÄKÄTE-projektin projektipäälliköt:

Kirsti Pesola, Vanhustyön keskusliitto, 050 597 0069, kirsti.pesola a vtkl.fi
Lea Stenberg, Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto, 050 323 5533, lea.stenberg a valli.fiTakaisin