Hyvä Ikä 2010 –messut syksyllä Tampereella

Leena Valkonen (leena.valkonen a vtkl.fi), 18.2.2010

Perinteinen Hyvä Ikä -tapahtuma pidetään jälleen ensi syksynäTampereella, nyt jo yhdeksättä kertaa. Vanhustyön ammattilaisten ja ikäihmisten kohtauspaikalla on puheenaiheena muun muassa asumisen monet mahdollisuudet.

Asumisen haasteet koskettavat sekä vanhuksia että heidän omaisiaan. Ohejlmassa on mm. paneelikeskustelussa perjantaina 1.10. Asumisen monet mahdollisuudet , jossa pohditaan erilaisia asumisen vaihtoehtoja, kuten esteetöntä asumista, palveluasumisen monia muotoja ja kotona asumisen mahdollistavia toimintoja. Keskustelemassa ovat mm. arkkitehti, korjausneuvoja ja vanhuspalveluiden tuottaja sekä ikäihmisiä.
Lavaohjelmassa on luvassa asiaa ja viihdettä. Esiintyjänä on mm. parin vuoden takaisessa televisio-ohjelmassa hurmannut K-70-kuoro. Lisäksi lavalla on myös muotinäytöksiä ja tanssillista ohjelmaa paikallisten seurojen ja eläkeläisjärjestöjen esittämänä. Asia-aiheena on tietoa perintöveroista ja kotitalousvähennyksen hyödyntämisestä.

Liikuntaa ja hyvää oloa
Näyttelyalueen uutuutena on Hyvän Olon Keidas, jossa yritykset opastavat kävijöitä muodin, kauneuden, terveellisen elämän ja hyvän olon maailmoihin. Toimivassa keittiössä kokataan herkullisia ja ruokia ja saadaan keittiöpuuhia helpottavia niksejä.

Tampereen kaupungin liikuntapalvelut toteuttaa Liikuntatori-alueen, johon sijoitetaan eri vaikeusasteen testiratoja. Radoilla voi kokeilla tasapainoilua, tehdä askellustestin ja todeta puristusvoimansa.

Hyvä Ikä 2010 pidetään 30.9.–1.10.2010 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Messut ovat avoinna avoinna to–pe klo 9–17.

Lippujen hinnat: Aikuiset 12 €, eläkeläiset ja opiskelijat 10 €,
ryhmät (väh. 10 henkilöä ryhmässä) 7 € / hlö. Ryhmänvetäjälle kaksi lippua veloituksetta. Vammaisen henkilön avustaja pääsee veloituksetta sisään.

Messut järjestävät Expomark Oy, Invalidiliitto ja Vanhustyön keskusliitto.Takaisin