Sukupolvien välisen solidaarisuuden Eurooppa-päivä 29.4.2010

Leena Valkonen (leena.valkonen a vtkl.fi), 29.1.2010

EU:n aloitteesta vietetään järjestyksessään toista sukupolvien välistä solidaarisuuspäivää 29.4.2010. Kansalaisjärjestöjen toivotaan osallistuvan päivän viettoon omilla tapahtumillaan.

Haluatko liittyä tapahtumanjärjestäjien laajaan joukkoon? Vieraile AGE:n (The European´s Older People´s Platform) internetsivuilla, josta löydät lisätietoa päivästä. Sivustolta löytyy esimerkkejä vuoden 2009 tapahtumista, suosituksia sekä hyödyllisiä kontakteja. Aiheesta on saatavilla laaja opas englanniksi ja ranskaksi. Myös logo on saatavilla lähes kaikilla EU-kielillä.

Kampanjan perustivat vuosi sitten seuraavat tahot: AGE, AEIP, AIM, CECODHAS, COFACE, Eurochild, EWL, Punainen Risti sekä YFJ.

Yhteistyökoalitio on luomassa ohjeistusta siihen, miten työmarkkinoilla, asumisessa, sosiaali- ja terveydenhuollossa, ympäristössä, köyhyydessä ja syrjäytymisessä, liikenteessä, perhepolitiikassa ja kansalaisaloitteissa voidaan huomioida sukupolvien välistä solidaarisuutta. Se tulee sisältämään adresseja julkistahoille sekä muille aihetta työstäville. Koalitio lähetti myös kirjeen komissaari Lázló Andorille, pyytäen, että hän julistaisi vuoden 2012 aktiivisen ikääntymisen ja sukupolvien välisen solidaarisuuden vuodeksi.
Lisätietoja:Takaisin