Kommunikaation apuvälineet kehittyvät vauhdilla

Leena Valkonen (leena.valkonen a vtkl.fi), 11.11.2009

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 5.-7. 11. pidetty Apuväline, Hyvinvointi ja Koti 2009 -tapahtuma keräsi kolmen messupäivän aikana lähes 10 000 kiinnostunutta alan ammattilaista ja apuvälineiden käyttäjää. Alan uusimpia innovaatioita ovat muun muassa edistykselliset kommunikaation apuvälineet

Tänä vuonna 13. kerran järjestetyillä Apuväline, Hyvinvointi ja Koti 2009 -messuilla oli mukana 202 näytteilleasettajaa, joiden tuote- ja palvelutarjonnassa näkyivät alan kehittyvä teknologia, uudet palvelukonseptit ja tekniset laitteet.

Toista kertaa järjestetty Apuvälineiden ideakilpailu etsi uusia, toimivia ratkaisuja pyörätuolin käyttäjän vaatetukseen. Tavoitteena oli löytää aikuiselle pyörätuolin käyttäjälle, miehelle tai naiselle, kaunis ja toimiva asukokonaisuus, jossa mitoituksella, materiaaleilla ja teknisillä ratkaisuilla on ratkaistu vaatteiden istuvuus ja puettavuus. Tavoitteena oli myös, että ehdotus voidaan viedä teolliseen tuotantoon.

5000 euron palkintosumma jaettiin kahdelle suunnittelijalle. Palkinnon saivat Taina Uotila avustajanaan Markku Raveala Helsingistä sekä Soili Kurikka-Mononen Outokummusta.

Vanhustyön keskusliitto oli mukana messuilla esittelemässä toimintaansa, julkaisujaan ja järjestämällä kaksi seminaaria.

Ensi syksynä, 30.9.–1.10.2010 on vuorossa Hyvä Ikä 2010 -tapahtuma, joka on suunnattu vanhustyössä toimiville ammattilaisille sekä ikääntyville. Messut järjestää Expomark Oy Vanhustyön keskusliiton, Invalidiliiton ja Kuuloliiton kanssa.

Lisätietoa messuista: www.hyvaika.fiTakaisin