Tutustu vammaisen arkeen Apuväline-messuilla

Leena Valkonen (leena.valkonen a vtkl.fi), 15.10.2009

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 5.-7. marraskuuta järjestettävän Apuväline, Hyvinvointi ja Koti 2009 -messun teemat kattavat laajasti vammaisten ja vanhusten tarpeet. Tiedon lisäksi messuilta löytää elämyksiä, viihdettä ja mielenkiintoista ohjelmaa.

Vanhustyön keskusliitto on mukana messuilla esittelemässä toimintaansa osastolla n:o 404. Osastolla tehdään mm. tasapainomittauksia.

Keskusliitto järjestää messutapahtuman yhteydessä kaksi seminaaria. Perjantaina 6.11. on kotihoidon ideapäivä, jolloin jaetaan ajankohtaista tietoa ja hyviä käytännön esimerkkejä vanhusten hoidosta kotisairaanhoidon ja kotipalvelun ammattilaisille. Lauantaina 7.11. pidetään vanhusneuvostojen ajankohtaispäivä, joka on suunnattu mm. vanhuspalveluista vastaaville luottamushenkilöille ja viranhaltijoille.

Messujen ohjelmalavalla nähdään muun muassa muotinäytöksiä, keinutuolijumppaa ja runovartteja. Torstain lavaisäntänä on Klaus Thomasson ja perjantain lavaemäntänä Tuija Piepponen. Torstaina pidettävässä paneelikeskustelussa on aiheena työssä jaksaminen ja vajaakuntoisuus.

Toimivassa keittiössä tehdään ruokaa TV-kokki Janne Pekkalan johdolla. Keittiö on kalustettu ja varustettu ajatellen fyysisesti vammaisia ja vanhuksia. Pimé Café messujen sisääntuloaulan tuntumassa on täysin pimeä kahvila, joka tarjoaa näkeville siivun äänien, kosketuksen, hajujen ja makujen maailmaa.

Apuväline, Hyvinvointi ja koti 09 -messujen yhteydessä toteutettavassa Liikuntamaassa on vahvasti esillä mm. talviliikunta, sillä tekojäällä voi kokeilla niin kelkkajääkiekkoa ja luistelua kuin pyörätuolicurlingiakin.

Apuvälineiden ideakilpailu 2009 etsii uusia ideoita pyörätuolin käyttäjän vaatetukseen. Kilpailun parhaimmistoa on esillä messuilla.

Messut avoinna
to 9-17 ( vain ammattilaisille)
pe 9-17
la 9-16

Sisäänpääsy messuille:
Ammattilaiset: kutsukortilla tai rekisteröitymällä.
Yleisö: kutsukortilla tai pääsylipulla.
Lippujen hinnat: Lippujen hinnat: Aikuiset 10 €, opiskelijat ja eläkeläiset 7 €, ryhmät (vähintään 10 henkilöä)
7 €/hlö. Vammaisen henkilön avustaja sisään veloituksetta.

Lisätietoja seminaareista ja ilmoittautuminen: Tapahtumat
Lisätietoja messuista: www.apuvaline.infoTakaisin