Palvelusetelilainsäädäntö uudistuu – koulutusta palveluntuottajille

Leena Valkonen (leena.valkonen a vtkl.fi), 1.9.2009

Uusi palvelusetelilainsäädäntö astui voimaan 1.8.2009 ja sitä sovelletaan kuntien järjestämiin sosiaali- ja terveyspalveluihin. Sitran Kuntaohjelma järjestää yhdessä Suomen Kuntaliiton kanssa eri puolilla Suomea sarjan seminaareja, joissa käydään läpi uudistuvan palvelusetelilainsäädännön vaikutuksia ja mahdollisuuksia kunnille, asiakkaille ja palveluntuottajille.

Lain tavoitteena on lisätä asiakkaan valinnanmahdollisuuksia, parantaa palvelujen saatavuutta, monipuolistaa palvelutuotantoa sekä edistää kuntien, elinkeinotoimen ja yksityisten palveluntuottajien yhteistyötä. Kunta päättää palvelusetelijärjestelmän käyttöönotosta sekä siitä, missä sosiaali- ja terveyspalveluissa palveluseteliä käytetään.

Sitran Kuntaohjelma järjestää yhdessä Suomen Kuntaliiton kanssa sarjan seminaareja, joissa käydään läpi uudistuvaa palvelusetelilainsäädäntöä ja sen vaikutuksia ja mahdollisuuksia. Koulutus on suunnattu kuntien ja kuntayhtymien johdolle ja asiantuntijoille, sekä sosiaali- ja terveyspalveluiden palveluntuottajille.

Seminaareja järjestetään vielä seuraavasti
3.9. Oulu, Holiday Club Eden
14.9. Turku, Holiday Club Caribia
15.9. Tampere, Tampere Talo
21.9. Kuopio, Sokos Hotel Puijonsarvi

Koulutus on maksutonta. Aiheeseen liittyvät ohjelmat ja luentomateriaalit ovat luettavissa www.sitra.fiTakaisin