Vanhustyön keskusliitto 60 vuotta

Leena Valkonen (leena.valkonen a vtkl.fi), 20.4.2009

Vanhustyön keskusliitto viettää 60-vuotissyntymäpäivää keskiviikkona 22.4.2009 pitämällä juhlaseminaarin Finlandia-talossa. Seminaarin ja koko juhlavuoden teemana on Järjestöt vaikuttavat vanhustyössä. Seminaarissa käsitellään suomalaisen vanhustyön tämän päivän tilannetta. Lisäksi kuusi keskusliiton jäsenjärjestöä esittelee toimintaansa.

Kutsuvierasseminaarin juhlapuhujana on valtiotieteiden tohtori, sosiaali- ja terveysministeriön entinen kansliapäällikkö Markku Lehto. Valtiovallan näkökulmaa vanhustyöhön valottaa peruspalveluministeri Paula Risikko ja Raha-automaattiyhdistyksen roolista kertoo toimitusjohtaja Sinikka Mönkäre.

Vanhustyön keskusliiton jäsenjärjestöistä esittäytyvät Fruntimmersförening i Helsingfors, Epilepsialiitto, Helenan Vanhainkodin Säätiö, joka ylläpitää venäjänkielistä ja ortodoksiperinnettä ylläpitävää vanhainkotia ja dementiakotia Helsingissä, Rovalan setlementti Rovaniemeltä, kuntoutustoimintaan keskittynyt Kivipuro Seinäjoelta sekä Savonlinnan Vanhainkotiyhdistys.

Juhlavuoteen liittyen Vanhustyön keskusliitto järjestää kahdeksan alueseminaaria, joissa vanhustyötä tekevien järjestöjen, kuntien ja muiden sidosryhmien on mahdollista tutustua toisiinsa. Seminaarit pidetään toukokuussa Torniossa, Hämeenlinnassa, Savonlinnassa ja Kajaanissa. Syksyllä alueseminaareja pidetään Lapualla, Jyväskylässä, Turussa ja Mäntsälässä.

Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja Pirkko Karjalainen, 050 636 11
Järjestöpäällikkö Terhi Jussila, 050 3239 122
Viestintäpäällikkö Leena Valkonen, 050 4210 762Takaisin