Terve Aikuinen 2009 Kuopio-hallissa

Leena Valkonen (leena.valkonen a vtkl.fi), 11.3.2009

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Terve Aikuinen 2009 – Hyvinvointimessut 45+ messutapahtuma tarjoaa vinkkejä ja virikkeitä terveelliseen elämään. Messut pidetään Kuopio-hallissa 27.–28.3. Vanhustyön keskusliitto on mukana messuilla omalla osastolla.

Messujen avajaisiin tuovat tervehdyksensä Kuopion kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Marja-Leena Puputti ja Norjan mäkihyppyjoukkueen päävalmentaja Mika Kojonkoski. Tilaisuudessa jaetaan Vuoden Terve Aikuinen –tunnustus ja sen saajan julkistaa raadin jäsen, Kunnossa Kaiken Ikää –ohjelmajohtaja Jyrki Komulainen. Tunnustus annetaan henkilölle, jonka toiminta julkisuudessa on ollut esimerkillisesti terveitä elämäntapoja edistävää.

Ohjelmalavan juontajina ovat Sami Kojonen (perjantai) ja Tuija Piepponen (lauantai). Perjantain tähtivieraana puhuu televisiostakin tuttu maalaislääkäri Tapani Kiminkinen aiheesta ”Terveys pidentää ikää”. Kuopion Tanssii ja Soi – tapahtuman tervehdyksen tuo taiteellinen johtaja Jorma Uotinen. Lauantain ohjelmassa on mm. Euroopan komission Suomen tiedotustoimiston järjestämä Eurovaalit 2009 -paneelikeskustelu klo 12 – 13.

Messuosastoilla on mm. tasapainotestejä sekä verenpaineen, hemoglobiinin ja kolesterolin mittauksia. SPR:n Veripalveluautossa on mahdollisuus verenluovutukseen. Paikalla voi kokeilla myös infrapunasaunaa.

Vanhustyön keskusliitto järjestää messujen yhteydessä perjantaina 27.3. seminaarin Vireä mieli vanhuudessa. Seminaarissa luennoivat mm. vanhempi tutkija Marja Saarenheimo aiheesta Henkinen hyvinvointi ikääntyessä, erikoislääkäri Eija Lönnroos aiheesta Ikääntyminen ja muisti sekä lehtori Jukka Tontti aiheesta Monimielinen masennus. Seminaarin hinta on 100 euroa ja se sisältää sisäänpääsyn myös messuille.

Seminaari on tarkoitettu henkilöstölle, joka työskentelee vanhusten kanssa. Lisäksi sosiaali- ja terveysalan oppilaitosten opettajat, seurakuntien työntekijät ja muut asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita seminaariin. Ilmoittautumiset 20.3. mennessä www.vtkl.fi>koulutus.

Terve Aikuinen 2009
Hyvinvointimessut 45+
27. – 28.3.2009
Kuopio-halli, Opistotie 4, 70200 Kuopio.
www.expomark.fi/terveaikuinen

Sisäänpääsy messuille kutsukortilla tai pääsylipulla. Lippujen hinnat: aikuiset 7€, lapset (7 – 15 v), opiskelijat ja eläkeläiset 5 €, ryhmät (vähintään 10 henkeä) 5 €/hlö. Vammaisen henkilön avustaja sisään veloituksetta. Pysäköinti on maksuton.Takaisin