Yhdessä ilman ikärajaa Vanhustenviikolla

Vanhustenviikkoa vietetään tänä vuonna 6.10.-13.10.2019 teemalla
Varaudu vanhuuteen –Gardera dig för ålderdomen. Teemaa juhlistetaan koko vuoden ja keskusliitto kannustaa yhteisöjä ja organisaatioita järjestämään toimintaa ikääntyneille ihmisille erityisesti Vanhustenviikolla. Olemme tälle sivulle koonneet lähteitä yhteisen tekemisen suunnitteluun ja toteutukseen.

Ideoita yhteiseen tekemiseen Vanhustenviikolla

Vanhustyön keskusliitto tuottaa materiaalia Vanhustenviikolle kannustaakseen eri toimijoita järjestämään tapahtumia ja toimintaa ikääntyneille ihmisille erityisesti Vanhustenviikolla 6.-13.10.2019. Toivomme, että Vanhustenviikon teeman mukaisia  Varaudu vanhuuteen– Gardera Dig för ålderdomen -tapahtumia järjestettäisiin eri puolilla Suomea.

Vanhustenviikon materiaalit

Vahvike.fi – yhteisen tekemisen aineistopankki

Vanhustyön keskusliiton ylläpitämästä VAHVIKE-aineistopankista löytyy monipuolisesti aineistoa erilaisten ikäpolvien välisten tapahtumien suunnitteluun ja järjestämiseen. Tietovisailu, lauluhetki, muistelutuokio tai vuodenaikaan sopiva kädentaitojen harjoitus on helposti toteutettavissa VAHVIKE-materiaalien avulla. 

 www.vahvike.fi 

Neljän polven treffit

Elämänkulku ja ikäpolvet -hankkeen tuottamasta ikäpolvitoiminnan oppaasta löydät esimerkkejä ja vinkkejä Neljän polven treffien järjestämiseksi seurassasi, kylässäsi, koulussasi tai missä tahansa toimitkin.

Neljän polven treffit -Ikäpolvitoiminnan opas

Vanheneminen.fi

Vanhustyön keskusliitto julkaisee vanhusten viikolla www.vanheneminen.fi -sivuston, johon tuotetaan laajan yhteistyökumppaniverkoston kanssa innostavaa sisältöä vanhenemiseen varautumisesta.

Toivotamme kaikenikäisille Vanhustenviikon tapahtumien järjestäjille ja osallistujille Hyvää Vanhustenviikkoa!

Vanhustenpäivä ja -viikko -sivusto

Ideoita toteutukseen Yhdessä ilman ikärajaa -sivustolla:

some-jako FB 1200x630px v3

Yhdessä ilman ikarajaa logo

Yhdessä Lastensuojelun Keskusliiton, Liikkuva koulu -ohjelman, Suomen Olympiakomitean Liikkujan polku -verkoston ja Voimaa vanhuuteen -ohjelman kanssa haluamme edistää eri-ikäisten yhdessäoloa arjessa. Se lisää erilaisuuden ymmärtämistä ja yhteisöllisyyttä! 

Yhdessä ilman ikärajaa

Vanhustenpäivä ja Vanhustenviikko

Tiesitkö, että Vanhustyön keskusliiton käynnistämät Vanhustenpäivä ja -viikko ovat maassamme pisimpään juhlittuja valtakunnallisia teema-tapahtumia?

Vanhustenpäivää on vietetty jo vuodesta 1954 lähtien lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina. Sitä seuraava viikko on Vanhusten-viikko.