Yhdessä ilman ikärajaa Vanhustenviikolla

Vanhustenviikkoa vietetään tänä vuonna 7.10.-14.10.2018 teemalla
Iloa toimeliaisuudesta - Aktivitet ger glädje. Teemaa juhlistetaan koko vuoden ja keskusliitto kannustaa yhteisöjä ja organisaatioita järjestämään toimintaa ikääntyneille ihmisille erityisesti Vanhustenviikolla. Olemme tälle sivulle koonneet lähteitä yhteisen tekemisen suunnitteluun ja toteutukseen.

Vanhustenviikko 2018 - Iloa toimeliaisuudesta web

Ideoita yhteiseen tekemiseen Vanhustenviikolla

Vanhustyön keskusliitto on tuottanut Vanhustenviikon teemalehden ja julisteen kannustaakseen eri toimijoita järjestämään tapahtumia ja toimintaa ikääntyneille ihmisille erityisesti Vanhustenviikolla 7.-14.10.2018. Toivomme, että Vanhustenviikon teeman mukaisia  Iloa toimeliaisuudesta – Aktivitet ger glädje -tapahtumia järjestettäisiin eri puolilla Suomea.

Vanhustenviikon materiaalit

Vahvike.fi – yhteisen tekemisen aineistopankki

Teemalehdestä ja Vanhustyön keskusliiton ylläpitämästä VAHVIKE-aineistopankista löytyy monipuolisesti aineistoa erilaisten ikäpolvien välisten tapahtumien suunnitteluun ja järjestämiseen. Tietovisailu, lauluhetki, muistelutuokio tai vuodenaikaan sopiva kädentaitojen harjoitus on helposti toteutettavissa VAHVIKE-materiaalien avulla. 

 www.vahvike.fi 

Neljän polven treffit

Elämänkulku ja ikäpolvet -hankkeen tuottamasta ikäpolvitoiminnan oppaasta löydät esimerkkejä ja vinkkejä Neljän polven treffien järjestämiseksi seurassasi, kylässäsi, koulussasi tai missä tahansa toimitkin.

Neljän polven treffit -Ikäpolvitoiminnan opas

Toivotamme kaikenikäisille Vanhustenviikon tapahtumien järjestäjille ja osallistujille Hyvää Vanhustenviikkoa!

Vanhustenpäivä ja -viikko -sivusto

Yhdessä ilman ikarajaa logo

Yhdessä Lastensuojelun Keskusliiton, Liikkuva koulu -ohjelman, Suomen Olympiakomitean Liikkujan polku -verkoston ja Voimaa vanhuuteen -ohjelman kanssa haluamme edistää eri-ikäisten yhdessäoloa arjessa. Se lisää erilaisuuden ymmärtämistä ja yhteisöllisyyttä! 

Yhdessä ilman ikärajaa

Vanhustenpäivä ja Vanhustenviikko

Tiesitkö, että Vanhustyön keskusliiton käynnistämät Vanhustenpäivä ja -viikko ovat maassamme pisimpään juhlittuja valtakunnallisia teema-tapahtumia?

Vanhustenpäivää on vietetty jo vuodesta 1954 lähtien lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina. Sitä seuraava viikko on Vanhusten-viikko.