Vanhustenpäivä ja -viikko

Vanhustyön keskusliiton käynnistämät Vanhustenpäivä ja -viikko ovat maassamme pisimpään juhlittuja valtakunnallisia teematapahtumia! Vanhustenpäivää on vietetty jo vuodesta 1954 lähtien lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina. Sitä seuraava viikko on Vanhustenviikko.

Vanhustenviikkoa vietetään tänä vuonna  7.10.-14.10.2018 teemalla

Iloa toimeliaisuudesta - Aktivitet ger glädje.

Teemaa juhlistetaan koko vuoden ja keskusliitto kannustaa yhteisöjä ja organisaatioita järjestämään toimintaa ikääntyneille ihmisille erityisesti Vanhustenviikolla. Tutustu Kampanjamateriaaleihin.

Vanhustenpäivän pääjuhla

Vanhustyön keskusliitto järjestää Vanhustenpäivän valtakunnallisen pääjuhlan ikääntyneille ihmisille ja heidän läheisilleen 7.10.2018 Kuopiossa yhteistyössä Kuopion kaupungin, vanhusneuvoston ja paikallisten toimijoiden kanssa. Juhlapäivän vietto alkaa Vanhustenpäivän Juhlamessulla Kuopion tuomiokirkossa klo 10. Pääjuhlaa vietetään Kaupunginteatterissa, jossa kahvitarjoilu alkaa klo 11.30. Varsinainen pääjuhla alkaa klo 13. Juhla kestää n. 1 t 30 min. Juhla on maksuton, mutta osallistuminen edellyttää paikkalippua. Paikkalippuja jaetaan ennakkoon  Kuopio Infossa ja paikallisten eläkeläisjärjestöjen toimesta.

Liput ja ohjelma: Vanhustenpäivän pääjuhla

Vanhustenviikko 2018 - Iloa toimeliaisuudesta web


Ideoita Vanhustenviikon tapahtumien sisällöiksi voi ilmoittaa ja käydä katsomassa Facebook-sivuillamme: Vanhustenpäivä ja -viikko. Tervetuloa keskustelemaan ja ilmoittamaan tapahtumista.

Tutustu nettisivuillamme myös Vanhustenpäivän ja -viikon historiaan ja aiempiin materiaaleihin.


TP Niinistö

Vanhustenviikon suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.