Vanhustenpäivä ja -viikko

Suomessa on vietetty vuodesta 1954 lähtien vanhustenpäivää. Vanhustenpäivä on lokakuun ensimmäinen sunnuntai ja sitä seuraava viikko on vanhustenviikko.

Vuonna 2017 Suomi viettää itsenäisyyden 100 vuotisjuhlaa. Vanhustenviikkoa vietetään 1.10.-8.10. teemalla Ikäpolvet yhdessä - Generationerna tillsammans. Vanhustenviikko liittyy Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaan.

Vanhustyön keskusliitto on saanut Suomi 100 -juhlavuoden statuksen ja keskusliitto on juhlavuoden valtuuskunnan jäsen. 

Teemaa juhlistetaan koko vuoden ja keskusliitto kannustaa yhteisöjä ja organisaatioita järjestämään eri ikäpolvien kohtaamiseen liittyvää toimintaa. Juhlavuoden kunniaksi tuotamme Vanhustenviikon materiaalin jakoon jo heti alkuvuodesta.

Vanhustenpäivän valtakunnallinen pääjuhla pidetään 1.10.2017 Hämeenlinnassa. Juhla järjestetetään Hämeenlinnan Sisälähetys ry:n, kaupungin, seurakunnan ja muiden paikallisten toimijoiden yhteistyönä.

Ideoita Vanhustenviikon tapahtumien sisällöiksi voi ilmoittaa ja käydä katsomassa Facebook-sivuillamme: Vanhustenpäivä ja -viikko. Tervetuloa keskustelemaan ja ilmoittamaan tapahtumista.

Tutustu nettisivuillamme myös Vanhustenpäivän ja -viikon historiaan ja aiempiin materiaaleihin.


Vanhustenviikko 2017

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toimii Vanhustenviikon suojelijana.

Presidentti Niinistö
SuomiFinland100-banneri sininen RGB 790x444 14844

VTKL nostaa itsenäisyyden juhlavuoden vietossa esiin keskusliitossa vuosina 2011–2013 toteutetun hankeen Elämänkulku ja ikäpolvet tuloksia ja levittää hankkeessa kehitettyä Neljän polven treffit ideologiaa käytäntöön. Vinkkejä toiminnan sisällöiksi löytyy keskusliiton nettisivuilla olevasta julkaisusta Neljänpolven treffit – Ikäpolvitoiminnan opas ja taustatietoa aiheelle tutkimusjulkaisusta Ikäpolvien taju – Elämänkulku ja ikäpolvet muuttuvassa maailmassa.

Neljän polven treffit ovat eri-ikäisten monimuotoisia tapahtumia ja yhteistä toimintaa. Kaiken ikäiset voivat esimerkiksi liikkua, leipoa tai laulaa eli harrastaa urheilua, ruokakulttuuria tai taidetta yhdessä.