SeniorSurf-päivä

SeniorSurf-päivää vietetään valtakunnallisesti syksyisin Vanhustenviikon tiistaina, tänä vuonna virallinen päivä on tiistai 4.10.2016. SeniorSurf-päivän tarkoituksena on rohkaista ikääntyneitä ihmisiä tutustumaan tietotekniikkaan ja nettiin. Kuka vaan voi järjestää SeniorSurf-päivän, Vanhustyön keskusliitto toimii koordinaattorina.

Ps. SeniorSurf-päivää voi viettää milloin vain.

Apua järjestämiseen

SeniorSurf-päivän tavoitteena on madaltaa ikääntyneiden ihmisten kynnystä tutustua verkkoon. Päivä voi siis sisältää mitä vaan tietotekniikkaan liittyvää. Päivä voi olla erilaisiin laitteisiin, kuten kannettaviin, tabletteihin ja älypuhelimiin tutustumista tai erilaisten ohjelmien ja sovellusten käyttöä. 

Toiset arvostavat hyödyllisiä toimintoja, kuten pankkiohjelmiin tutustumista ja Kelan palveluiden käyttöä. Toiset taas haluavat oppia sähköpostin käytön, jotta voivat olla lapsiin ja lapsenlapsiin yhteydessä ja lähettää esimerkiksi kuvia sitä kautta. Tutustumispäivän sisällöt onkin hyvä räätälöidä suunniteltujen kävijöiden mukaan!

Tässä tukimateriaalia päivän ideointiin ja järjestämiseen: 

Esite_SeniorSurfpaiva.pdf
439 KB, päivitetty 10.6.2016

Verkosta löytyy runsaasti erilaisia tapahtumajärjestäjän käsikirjoja ja oppaita. Esimerkiksi näitä voi hyödyntää:

Etelä-Pohjanmaan liitto: Tapahtumajärjestäjän opas

Suomen Elektronisen Urheilun Liitto SEUL ry: Tapahtumajärjestäjän käsikirja

SeniorSurf-päivän markkinoinnin avuksi on tehty valmiit julistepohjat sekä A3 että A4 koossa. Niitä voi käyttää joko sellaisenaan tai muokaten omiin tarpeisiin. 

SeniorSurf-julistepohja_A4.odt
254 KB, päivitetty 10.6.2016
SeniorSurf-julistepohja_A3.odt
709 KB, päivitetty 10.6.2016
Avainsanat SeniorSurf-päivä

Kerro tapahtumasta meille

Kun järjestätte oman tapahtuman, haluaisimme kuulla siitä. Viestimme syksyisestä SeniorSurf-päivästä medialle valtakunnallisesti ja paikallisesti.

Ympäri vuoden järjestetyistä tapahtumista kerromme eteenpäin mm. Facebookissa ja Twitterissä. Pitäkää meidät ajan tasalla ohjelmastanne! Kartoitamme myös millaisia tapahtumia on ja mitä tukea järjestäjät meiltä nyt ja jatkossa tarvitsevat. 

Kerro tapahtumastasi julkisesti Facebookissa tai laita sähköpostia osoitteeseen seniorsurf(at)vtkl.fi.

Voit olla yhteydessä myös suoraan koordinaattoriin:

Tiina Etelämäki
Projektisuunnittelija
Vanhustyön keskusliitto
p. 050 343 5955
tiina.etelamaki(at)vtkl.fi 

Tiedottamiseen voi pyytää apua ja neuvoja Vanhustyön keskusliitolta. Keskusliitto tiedottaa SeniorSurf-päivästä sekä valtakunnallisesti että paikallisesti.

Muitakin tarpeita tai toiveita voi esittää, tarkoituksena on auttaa teitä järjestämään hyvä ja oma SeniorSurf-tapahtuma!

seniorsurf

Kokemuksia SeniorSurf-päivistä

SeniorSurf-päivää on vietetty syksystä 2013 alkaen. Lokakuussa 2015 tapahtumia toteutui ympäri Suomen jo yli 180. Jo pelkästään näistä luvuista näkee, että päivälle on tarvetta!

Kokemusten mukaan SeniorSurf-päivän hyvänä vetonaulana toimii jokin infoluento. Paikalle voi pyytää esimerkiksi paikallisen pankin edustajan esittelemään verkkopankkia, Kelan edustajan kertomaan heidän sähköisistä palveluista tai paikallisen yrittäjän esittelemään erilaisia tietoteknisiä laitteita. 

Tässä palautetta SeniorSurf-päivän järjestäjiltä:

"Aluksi tuntui, että tapahtuman vieminen kauppakeskukseen ja yhteistyökumppaneiden mukaan pyytäminen on iso homma, mutta ei se oikeastaan ollut. Kaikki olivat innokkaita lähtemään mukaan tapahtumaan. Yhteistyökumppaneilla oli jo valmiiksi omat liiketilat kauppakeskuksessa, joten heille tapahtumaan oli helppo osallistua. Osallistujia oli lopulta noin 400."

"Meillä lähti Lohjan kaupunginkirjastolla seniorsurf-toiminta eli tällainen seniorien tietopajatoiminta nousukiitoon tuosta viime vuoden lokakuun tapahtumapäivästä, ja aloimme järjestää joulukuusta 2013 lähtien ikäihmisille tarkoitettuja tietopajapäiviä, joissa opetettiin joka viikko tietotekniikan alkeita pienryhmissä (5 osallistujaa per kerta). Kysyntä oli aivan mieletöntä, ja nyt tämän vuoden maaliskuusta toukokuun loppuun järjestettiin sitten opastuksia lähes joka päivälle. Nuo uudet 200 osallistujapaikkaa menivät kaikki noin viikossa."

Toimintaamme tukevat:

Ray Tukee Hyvia Tekoja SKTY