SeniorSurf-päivä

SeniorSurf-päivää vietetään valtakunnallisesti syksyisin Vanhustenviikon tiistaina, seuraavan kerran tiistaina 9.10.2018.
SeniorSurf-päivän tarkoituksena on rohkaista ikääntyneitä ihmisiä tutustumaan tietotekniikkaan ja nettiin. Kuka vaan voi järjestää SeniorSurf-päivän, Vanhustyön keskusliitto toimii teemapäivän koordinaattorina.

PS. SeniorSurf-päivää voi viettää milloin vain.

Apua järjestämiseen

SeniorSurf-päivän tavoitteena on madaltaa ikääntyneiden ihmisten kynnystä tutustua verkkoon. Päivä voi siis sisältää mitä vaan tietotekniikkaan liittyvää. Päivä voi olla erilaisiin laitteisiin, kuten kannettaviin, tabletteihin ja älypuhelimiin tutustumista tai erilaisten ohjelmien ja sovellusten käyttöä. 

Toiset arvostavat hyödyllisiä toimintoja, kuten pankkiohjelmiin tutustumista ja Kelan palveluiden käyttöä. Toiset taas haluavat oppia sähköpostin käytön, jotta voivat olla lapsiin ja lapsenlapsiin yhteydessä ja lähettää esimerkiksi kuvia sitä kautta. Tutustumispäivän sisällöt onkin hyvä räätälöidä suunniteltujen kävijöiden mukaan!

Tässä tukimateriaalia päivän ideointiin ja järjestämiseen: 

Esite_SeniorSurfpaiva.pdf
439 KB, päivitetty 10.6.2016

Verkosta löytyy runsaasti erilaisia tapahtumajärjestäjän käsikirjoja ja oppaita. Esimerkiksi näitä voi hyödyntää:

Etelä-Pohjanmaan liitto: Tapahtumajärjestäjän opas

Suomen Elektronisen Urheilun Liitto SEUL ry: Tapahtumajärjestäjän käsikirja

SeniorSurf-päivän markkinoinnin avuksi on tehty valmiit julistepohjat sekä A3 että A4 koossa. Niitä voi käyttää joko sellaisenaan tai muokaten omiin tarpeisiin.

2018 A4 SeniorSurf-julistepohja
272 KB, päivitetty 20.9.2018
2018 A3 SeniorSurf julistepohja
253 KB, päivitetty 20.9.2018

SeniorSurf-tapahtuman viestinnässä saat käyttää piirroskuviamme. Muistathan mainita sanan SeniorSurf käytön yhteysessä. Löydät ne sivun alalaidasta täältä.

Avainsanat SeniorSurf-päivä

Kerro tapahtumasta meille

Kun järjestätte oman tapahtuman, haluaisimme kuulla siitä. Voit ilmoittaa tapahtumasi meille täällä.

Viestimme syksyisestä SeniorSurf-päivästä medialle valtakunnallisesti ja paikallisesti.

Pitäkää meidät ajan tasalla ohjelmastanne! Kartoitamme myös millaisia tapahtumia on ja mitä tukea järjestäjät meiltä nyt ja jatkossa tarvitsevat. 

Vaihtoehtoisesti voit kertoa tapahtumastasi myös julkisesti Facebookissa tai laittaa sähköpostia osoitteeseen seniorsurf(at)vtkl.fi.

Voit olla yhteydessä myös suoraan teemapäivän koordinaattoriin:

Liisa Tiainen
Vastaava asiantuntija
Vanhustyön keskusliitto
p. 050 468 0171
liisa.tiainen(at)vtkl.fi 

Tiedottamiseen voi pyytää apua ja neuvoja Vanhustyön keskusliitolta. Keskusliitto tiedottaa SeniorSurf-päivästä sekä valtakunnallisesti että paikallisesti.

Muitakin tarpeita tai toiveita voi esittää, tarkoituksena on auttaa teitä järjestämään hyvä ja oma SeniorSurf-tapahtuma!

seniorsurf

Kokemuksia SeniorSurf-päivistä

SeniorSurf-päivää on vietetty syksystä 2013 alkaen. Lokakuussa 2017 tapahtumia toteutui ympäri Suomen jo noin 200. Jo pelkästään näistä luvuista näkee, että päivälle on tarvetta!

Kokemusten mukaan SeniorSurf-päivän hyvänä vetonaulana toimii jokin infoluento. Paikalle voi pyytää esimerkiksi paikallisen pankin edustajan esittelemään verkkopankkia, Kelan edustajan kertomaan heidän sähköisistä palveluista tai paikallisen yrittäjän esittelemään erilaisia tietoteknisiä laitteita. Henkilökohtaista kontaktointia ei kuitenkaan kannata unohtaa.

Tässä vinkkejä SeniorSurf-päivän järjestäjiltä:

"Tehkää päivästä itsenne näköisen ja houkutelkaa mukaan aristelevia ikäihmisiä. Monien on helpompi tulla yleiseen tilaisuuteen ikäänkuin tarkkailemaan."

"Eri toimijoiden (kirjasto, työväenopisto, koulut, seurakunnat ) ja  vanhusten palvelu- ja asumiskeskusten pitäisi tehdä enemmän yhteistyötä."

"Sähköiset terveyspalvelut on hyvä aihe - se kiinnostaa."

"Ei pitkiä luentoja. Henkilökohtainen opastus oli mieluisampaa tilaisuuteen osallistuneille."

"Kannattaa kokeilla rohkeasti eri aiheiden opastusta."