Kätketyt äänet

Kansainvälistä ikääntyneisiin kohdistuvan kaltoinkohtelun vastaista kampanjapäivää vietetään vuosittain kesäkuussa 15.6. World Elder Abuse Awareness Day tunnetaan Suomessa nimeltä Kätketyt äänet.

Kampanjapäivän tarkoituksena on tehdä ikääntyneisiin kohdistuvaa kaltoinkohtelun ja väkivallan vastaista työtä näkyväksi ja herättää yleistä keskustelua aiheesta.

Seuraamalla Kätketyt äänet -netti- ja Facebook-sivuja pysyt ajan tasalla Suomen osalta kampanjan etenemisestä ja siitä miten kampanjaa vietetään eri puolilla maata.

Kätketyt äänet valtakunnallisessa kehittämisryhmässä mukana ovat:
Diakonia-ammattikorkeakoulu, Kirkkohallitus, Helsingin yliopiston Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia, Raiskauskriisikeskus Tukinainen ry, Suomen Geronomiliitto ry, Suomen perus- ja lähihoitajien liitto, SuPer ry, Turvallisen vanhuuden puolesta-Suvanto ry, Svenska pensionärsförbundet rf, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Valvira sekä Vanhustyön keskusliitto ry.

Tee hyvää ja hanki näkyvyyttä! Mikäli yhteisönne on kiinnostunut kampanjapäivän järjestämisestä paikkakunnallanne tai osallistumaan valtakunnallisen päätapahtuman suunnitteluun ja järjestämiseen, olkaa yhteydessä kampanjapäivän ohjausryhmään tai INPEA -verkoston Suomen edustajaan tästä.

Tutustu Kätketyt äänet 15.6. -kampanjapäivänä julkaistuihin videoihin ja "Tietoa ikäihmisille
kotona asumisen turvaksi" oppaaseen.

K